Blå virksomheter

Virksomhetene i Kommandørboligen har alle en marin tilknytning. Dette er et godt utgangspunkt for et nettverk av leverandører som har sitt virke i eller ved sjøen. Mannskapsmessa er unntaket her, men siden det er den gamle messa for kystforsvaret soldater og vi alle benytter oss av deres høye kompetanse og deilige mat, så er det innafor.

Natur Norge as

Natur Norge har som ambisjon å bringe folk nærmere naturen ved å drive kunnskapsbaserte naturattraksjoner. Elgtun, Nasjonalt Laksesenter Kvåsfossen, Viltgården og Blått Senter er eksempler på dette.

Blått Senter

Blått senter er lokalisert ved inngangen til Odderøya. Formålet med senteret er å gi folk lettere tilgang til sjøen og aktiviteter som relaterer seg til havet. Blått Senter er et datterselskap av Natur Norge som, har fått oppdraget med å rense deler av Sørlandskysten for plastavfall. Handelens Miljøfond står bak aksjonen "Rydd Norge-Agder".

Marine Events

Marine Events tar deg ut i skjærgården før du får sagt blåbærpai (nesten). Det er havrafting, men det tilbys også en fantastisk aktivitet som vi kaller holmekamp (opprinnelig coasteering). Det er fastlagte ruter på holmer og øyer og deltagerne utstyres med klatreutstyr og våtdrakt. En tøff utfordring som tilpasses gjestenes nivå og alder.

Angler Pilot

Angler Pilot drives av den entusiastiske engelskmannen Ryan Marchese som lever og ånder for fisking. Han er en sertifisert fiskeguide som tar i mot gjester fra hele verden til Sørlandskysten. Ryans turer inneholder mer enn bare fisking; det er sightseeing, deling av kunnskap, tilberedelse av fangsten til lunsj eller middag ute i naturen. I tillegg er det magien som oppstår når man er på tur sammen med en blid entusiast.

Norships AS

Norships er en konsulentbedrift innenfor den maritime næringen, offshore og energisektoren, og tilbyr hele spekteret av tjenester gjennom verdikjeden. Selskapet startet for et år siden og består av dyktige ingeniør-inspektører. De utfører også inspeksjoner av skip som kommer til havn.

Mannskapsmessa AS

Mannskapsmessa, som er et stort selskapslokale og catereingleverandør lenger oppe på Odderøya, er også ansvarlig for utleie og leveranser til de flotte lokalene på Kommandantboligen. Mannskapsmessa rommer 150-180 gjester og Kommandantboligen har 70 sitteplasser. Og da sitter man godt!